Конституційність судової реформи: суд перейшов до закритої частини

Конституційність судової реформи: суд перейшов до закритої частини

Укрінформ
Конституційний Суд завершив розгляд у відкритому режимі справи щодо законопроекту про внесення змін до Конституції у частині судової реформи.

Про це наприкінці засідання оголосив голова КС Юрій Баулін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розгляд справи у відкритій частині пленарного засідання Конституційного Суду України оголошую завершеним. КСУ переходить до закритої частини пленарного засідання для надання висновку у справі», - зазначив Баулін.

Він додав, що про дату та час офіційного оприлюднення висновку КС щодо законопроекту №3524 буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, Верховна Рада України відповідно до Постанови „Про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) і про його направлення до Конституційного Суду України" від 22 грудня 2015 року № 895-VІІІ звернулася до Конституційного Суду України з клопотанням дати висновок щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) (реєстр. № 3524, поданого Президентом України на її розгляд як невідкладний, вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Згідно зі статтею 159 Конституції України, законопроект про внесення змін до Конституції України розглядається Верховною Радою України за наявності висновку Конституційного Суду України щодо відповідності законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-