На Банковій пояснили, чому слід зачекати з визнанням юрисдикції Гааги

На Банковій пояснили, чому слід зачекати з визнанням юрисдикції Гааги

Укрінформ
Відтермінування на три роки набуття чинності норми законопроекту 3524 про внесення змін до Конституції про визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду (МКС) зумовлене війною на Донбасі.

Про це під час засідання КС заявив заступник Глави Адміністрації Президента Олексій Філатов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Визнання юрисдикції МКС матиме потенційні позитивні наслідки. Водночас воно містить певні ризики для України, зокрема, з точки зору українських військових, які змушені брати участь у військовому конфлікті. Виходячи з цих міркувань і сподіваючись на те, що у найближчий рік чи може трохи більше цей конфлікт буде остаточно врегульовано, суб'єкт конституційної ініціативи запропонував перехідний період для того, щоб певним чином підготувати це рішення для практичного запровадження», - відповів Філатов на запитання, чому в перехідних положеннях законопроекту 3524 передбачене трирічне відтермінування визнання юрисдикції МКС.

Філатов також підкреслив,  що при визнанні юрисдикції МКС необхідно враховувати не лише правовий та суспільний аспекти, а й аспект безпеки та ситуацію, в якій наразі перебуває наша держава.

фото: mpsh.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-