Путін: Ми не претендуємо на роль супердержави, це дуже дорого

Путін: Ми не претендуємо на роль супердержави, це дуже дорого

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін запевняє, що його країна не має наміру бути супердержавою через дорожнечу такого статусу.

Про це він розповів у другій частині докладного інтерв'ю німецькому таблоїду Bild, опублікованій 12 січня.

«Ми не претендуємо на роль якоїсь супердержави. Це дуже дорого і ні до чого», - заявив Путін.

При цьому він зауважив, що Росія все одно є однією з провідних економік світу. А що стосується вигнання її з групи G8, то в неї Москва не проти повернутися, але «поки що не купила квиток».

Готова Москва, як виявилося, за словами кремлівського лідера, і до відновлення співробітництва з НАТО. «Це співробітництво теж не ми заморозили. Росія хотіла б співпрацювати з НАТО, причин і приводів було б достатньо», - сказав Путін.

Водночас російський президент наголосив, що якщо з Росією не хочуть працювати, «то, і не потрібно».

Водночас сирійська влада, за словами Путіна, до співробітництва готова. І це взаємно. Путін підтвердив, що й надалі буде підтримувати свого сирійського колегу Башара Асада, хоча той і «зробив багато поганого в ході цього конфлікту», і якщо тому раптом доведеться залишити країну у разі поразки на наступних виборах, готовий його прихистити.

Обвинувачення у бомбардуваннях мирних жителів і опозиції в Сирії Путін категорично відкинув, заявивши, що всі «відеосвідчення» були зроблені ще до того, як російські війська почали свою операцію. Він запевнив, що його авіація бомбить тільки ті сили, які співпрацюють з ІДІЛ. У цілому Путін сильно переживає за розвиток подій у цій країні і говорить, що Росія не хоче, щоб та закінчила як Ірак і Лівія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-