Армія поступово йтиме до стандартів НАТО - Порошенко

Армія поступово йтиме до стандартів НАТО - Порошенко

Укрінформ
В 2016 році триватиме наближення Збройних силі України до стандартів НАТО. 

Про це заявив у понеділок в Тернополі Президент Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Практичні заходи з розвитку Збройних сил України супроводжуватимуться реформуванням Міністерства оборони та Генштабу, які вже зараз переходять на структуру та принципи роботи, прийняті у країнах-членах НАТО. І під час відвідування Центру  спеціальних операцій НАТО в Бельгії ми отримали чітку підтримку реформаторських зусиль Збройних сил України. Триватиме поступове наближення ЗСУ за показниками підготовки, технічного оснащення та всебічного забезпечення до стандартів Альянсу», - сказав Порошенко.

Водночас, за його словами, вже цього місяця грошове забезпечення кожного військовослужбовця за контрактом зросте більш ніж удвічі. А офіцерів військової ланки – удвічі. Суттєво поліпшиться грошове забезпечення мобілізованих.

«Ми сьогодні говоримо про професійну армію. Але пам’ятаймо, що кожен чоловік повинен вміти захищати свою батьківщину. Тому ми відновили обов’язковий призов, піднявши вік призовників до 20 років. В армії вони повинні отримати практичні знання і вміння. А також – навички патріотизму, відданості, дружби та самопожертви, навички справжнього воїна-захисника Батьківщини», - підкреслив Глава держави.

Порошенко також додав, що у підприємств оборонного комплексу у 2016 році планується закупити понад 2 тис нових та модернізованих зразків озброєння та військової техніки, а відремонтувати - понад 1,5 тис зразків військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-