Уряд заявляє про виконання своєї програми майже на 90%

Уряд заявляє про виконання своєї програми майже на 90%

Укрінформ
Майже 90% завдань Програми діяльності Кабінету Міністрів України наразі уже виконано.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

"Уряд у щоденній своїй діяльності продовжує виконувати Програму діяльності Кабінету Міністрів і інформувати громадян про стан її виконання. Електронний звіт Програми та останні зміни в онлайн режимі відображені на сайті program.kmu.gov.ua. Зазначимо, що лідерами з виконання Програми діяльності Уряду є Міністерство молоді та спорту (93,9%), Міністерство оборони (88,9%) та Міністерство аграрної політики та продовольства (87,8%). Загалом у середньому 89,3% завдань уже виконано або знаходиться на стадії виконання", - йдеться у повідомленні.

Так, за останній період Кабмін підтримав доопрацьовану редакцію законопроекту "Про освіту" за №3491 та подав її на розгляд до Верховної Ради. Затверджено також перелік кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників та порядок їх присвоєння. Крім того, на завершальному етапі знаходиться Положення про індивідуальне навчання в загальноосвітніх навчальних закладах. У рамках підтримки обдарованої молоді врегульовані також питання щодо призначення іменних стипендій для переможців конкурсів на здобуття щорічних премій Верховної Ради та Президента.

Уряд своєю постановою затвердив порядок проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України. Також Урядом схвалено проект Нацстратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року "Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація".

У 2015 році 80 міжнародних та європейських стандартів, інших актів технічного регулювання були включені до Програми робіт з національної стандартизації. Щодо 2016 року, то наразі розглядається орієнтовний перелік європейських та міжнародних стандартів у сфері електронного цифрового підпису для включення його до проекту Програми робіт з національної стандартизації на поточний рік.

Запроваджено електронний сервіс з надання фізичним та юридичним особам інформації з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, в електронній формі у режимі реального часу.

Триває реформа органів внутрішніх справ. Зокрема, станом на 29 грудня 2015 року в підрозділах патрульної служби працює більше 5,2 тис. патрульних поліцейських.

Уряд постійно проводить кропітку та наполегливу роботу і щодо забезпечення представництва інтересів держави в Європейському суді з прав людини. Нагадаємо, що Кабмін подав скарги до цієї інстанції у зв’язку з порушенням прав, гарантованих Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, у Криму та на Сході України. На сьогодні у провадженні ЄСПЛ перебувають три міждержавні справи "Україна проти Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-