Захист Савченко розповів про плани на найближчі засідання

Захист Савченко розповів про плани на найближчі засідання

Ексклюзив
Укрінформ
У середу в Донецькому міськсуді Ростовської області поновиться процес над Надією Савченко. У найближчих планах захисту народного депутата України - допит спеціаліста з відео і клопотання про проведення астрономічної експертизи.

Про це розповів в кореспонденту Укрінформу адвокат Ілля Новиков.

"На засіданні в середу ми чекаємо на спеціаліста з відео замість того, який мав давати пояснення щодо відеозв'язку, але не влаштував суд. Ця людина з'явиться в суді особисто. І вона готова витримати жорсткий перехресний допит суддів і прокурорів", - пояснив Новиков.

За його словами, швидше за все вже у четвер захист планує предметно порушити питання про "попа Марецького", який давав неправдиві показання, що його, нібито, катувала Надія Савченко. Обвинувачення побоялося внести Марецького до списку свідків, але при цьому залишило його показання в матеріалах справи.

Наступного тижня адвокати планують подати кілька клопотань, серед яких найважливіше - призначення нової астрономічної експертизи відео полонення Надії Савченко, що стовідсотково підтверджує її невинність. Якщо суд відмовиться від цього, він остаточно дискредитує себе.

Усього матеріалів захисту залишилися на 2,5-3 тижні, після чого процес завершуватиметься. Захист викладає свої аргументи компактно і технологічно (минулого року у нього на це пішло 5-6 робочих днів). У зв'язку з цим можна згадати, що обвинувачення затягнуло аналогічний процес на 4 місяці.

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді, після захоплення у полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. 18 грудня 2015 року після того, як Донецький міськсуд Ростовської області продовжив їй термін утримання під вартою, Савченко оголосила нове голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-