Безсмертний розповів про нові формати Мінська-3

Безсмертний розповів про нові формати Мінська-3

Укрінформ
З 1 січня почався процес Мінськ-3.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний.

"З моєї точки зору, Мінськ-3 вже запущений. З 1 січня почався Мінськ-3, а ви скажете, що він не оформлений документом. Так, жодного документа немає, але вибачте мене, філософія процесів внутрішніх говорить про те, що Мінськ-2 навіть на 50% не відповідає на ту проблематику, з якою зіткнулася Україна і світ на теренах українського Донбасу", - заявив він.

Також Безсмертний прокоментував, що концептуального буде в Мінську-3.

"Очевидно, що це потягне за собою кілька нових форматів. І частина з них буде стосуватися українського процесу, частина - загальноєвропейського, а частина - загальносвітового процесів. І це потягне за собою реформування компонентів з безпеки ООН, ЄС. І я не виключаю, що це поставить питання про долю ЄС і окремо, відділення нового чинника сили - це центральної Європи", - зазначив він.

За його словами, "кулуарні домовленості", якщо вони є, по Україні - не спрацюють.

"Потрібно відразу сказати, що ці методи реалізації подібних угод, вони не спрацюють в Україні. Українське суспільство навіть при їх раціональності, воно не дасть можливості на сьогодні кулуарним домовленостям бути реалізованими в ході вирішення проблем на Донбасі", - уточнив він.

Нагадаємо, лідери країн "нормандської четвірки" домовилися продовжити термін дії Мінських угод на 2016 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-