Турчинов сказав, чим загрожує нова військова стратегія Путіна

Турчинов сказав, чим загрожує нова військова стратегія Путіна

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов дав оцінку новій стратегії національної безпеки Російської Федерації, яку президент РФ Путін підписав 31 грудня 2015 року.

Відповідне повідомлення розміщено на сайті РНБО України.

Голова РНБО назвав це «порожнім документом», водночас визнавши реальність загроз, які ця стратегія містить.

 «Нова Стратегія національної безпеки Російської Федерації - порожній документ. Але російська загроза, на жаль, для нашої країни не порожня... Протидія російській агресії для нас залишається головним пріоритетом безпеки держави», - зазначив Турчинов.

Він нагадав, що останню редакцію цього документа під назвою «Стратегія національної безпеки Російської Федерації до 2020 року» було прийнято ще в 2009 році, але до 2020 року ця Стратегія «не дотягнула».

«Що важливо, вперше з часів СРСР у Стратегії національної безпеки Путіна визначено головного ворога - США, що «протидіють самостійній зовнішній та внутрішній політиці Росії, прагнучи зберегти своє домінування у світі». В такому ж статусі «ворога» виписаний і Північноатлантичний альянс НАТО, «розширення якого, наближення його військової інфраструктури до російських кордонів створюють загрозу національній безпеці», - зазначив Секретар РНБО.

Турчинов висловив припущення, що Китай та Індія, які в стратегії РФ називаються серед «головних друзів», навряд чи підтримають Росію в її терористичних провокаціях та військових злочинах.

 «Не забули в цьому документі і про Україну. За версією Кремля, в Україні відбувся «антиконституційний державний переворот». При цьому Захід та США створили «військовий конфлікт на сході України». Це, в свою чергу, відповідно до документа, створює загрозу для Росії у зв'язку з великою довжиною російсько-українського кордону», - зазначив Турчинов.

Секретар РНБО України підкреслив, що «у найкращих традиціях соцреалізму» головним досягненням у Стратегії визначено розвиток духовності Російської Федерації та консолідація громадянського суспільства навколо загальних цінностей. Характерно, що єднання російського суспільства автори Стратегії пов'язують саме з протидією загрозам нацбезпеці.

«Головний безпековий документ Росії переповнений пустопорожніми гаслами та саморекламою величі Росії та її керівництва. Під час ознайомлення зі Стратегією складається враження, що її готували не фахівці безпекового сектору, а журналісти російського «Лайфньюз» після отримання «тринадцятої» зарплати», - зауважив Секретар РНБО України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-