Уряд обіцяє жорсткий контроль за

Уряд обіцяє жорсткий контроль за "єврозаконами"

Укрінформ
Урядовий офіс з питань євроінтеграції опрацьовує механізм контролю за процесом підготовки й ухвалення законів, робота над якими ведеться у рамках імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заявила журналістам заступник міністра Кабінету Міністрів - директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Наталія Гнидюк, повідомляє Укрінформ.

"Доведеться запровадити дуже жорсткий контроль за підготовкою та ухваленням усіх нормативно-правових актів незалежно від того, хто є суб'єктом законодавчої ініціативи. Будь-який з документів має відповідати зобов'язанням України за Угодою про асоціацію, не повинні вноситися, а тим більше прийматися, нормативно-правові акти, що суперечать Угоді", - сказала Гнидюк.

Вона наголосила, що документи мають відповідати не лише праву ЄС, але й тим зобов'язанням, які Україна взяла на себе в межах Угоди про асоціацію.

"Вже зараз Урядовий офіс спільно із Представництвом ЄС в Україні відпрацьовують відповідний механізм контролю якості актів законодавства. Найближчим часом має запрацювати механізм скринінгу, який робитиме сторона ЄС, наскільки прийняті в Україні законодавчі акти відповідають нормам права ЄС. Це доволі складна процедура оцінки відповідності прийнятого законодавства", - уточнила заступник міністра Кабінету міністрів.

Гнидюк також підкреслила, що Україна впоралася із виконанням усіх важливих завдань, визначених в Угоді про асоціацію на 2015 рік.

"Ми впорались, можемо констатувати прогрес практично в усіх пріоритетних напрямках, визначених Угодою. Найбільш якісні зміни відбулися у декількох напрямках: перший - це підготовка до початку дії всеохоплюючої та поглибленої зони вільної торгівлі, другий - це секторальне співробітництво", - підсумувала Гнидюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-