Скандальну правку у бюджеті Гройсман хоче вилучити

Скандальну правку у бюджеті Гройсман хоче вилучити "однозначно"

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман наполягає на виключенні з Держбюджету пункту, який відтерміновує на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Про це він написав у своєму Фейсбуці.

"Щодо ситуації з відтермінуванням введення в дію електронних декларацій. Моя особиста тверда позиція - про це не може навіть йти мови. Відповідне формулювання в Законі про Державний бюджет має бути однозначно виправлено - і я готовий сам внести необхідний законопроект", - сказав Гройсман.

Він уточнив, що поправка, яка відтерміновує на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму, була внесена на бюджетному комітеті.

"Я вдячний колегам, які звернули увагу на цю проблему, і вважаю, що буде нормально, якщо спільно ми її виправимо. Поправка була внесена і проголосована на бюджетному комітеті. Я допускаю, що комітет керувався тим, що введення в дію електронних декларацій пов'язано з початком повноцінної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, а НАЗК працювати ще не почало",  - сказав Гройсман.

Голова ВР додав, що комітет має пояснити свою позицію сам.

"Зі свого боку хочу наголосити ще раз - сподіваюсь, що і НАЗК, і всі інші механізми запобігання та протидії корупції, які Верховна Рада своїми рішеннями створила, запрацюють якнайшвидше і наша країна врешті-решт почне очищатись від системної корупції", - підсумував  Гройсман.

Нагадаємо, вчора у Фейсбуці народний депутат Віктор Чумак повідомив, що Закон про Держбюджет містить пункт, який відтерміновує на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-