Новий постпред України при ООН вручив повноваження Генсеку

Новий постпред України при ООН вручив повноваження Генсеку

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко у понеділок вручив повноваження Генеральному секретарю Пан Гі Муну.

Про це повідомили власному кореспондентові Укрінформу в Постійному представництві України при ООН у Нью-Йорку.

"Посол Єльченко вручив повноваження як постійного представника України при ООН, а також як представника України в Раді Безпеки", - поінформували в місії.

Після офіційної церемонії відбулася двостороння зустріч, на якій Єльченко "порушив три основні питання". По-перше, йшлося про проведення миротворчої операції ООН на Донбасі. З цією метою Єльченко передав запрошення для оціночної місії ООН відвідати Україну для вивчення ситуації на місці.

По-друге, український постпред запропонував відкрити в Україні офіс ООН з підтримки імплементації Мінських домовленостей, "про що Україна неодноразово заявляла на всіх рівнях". Цей офіс міг би також координувати проекти з гуманітарного розмінування на сході України, враховуючи великий досвід ООН у цій сфері, зазначили в місії.

Крім того, сторони обговорили порядок денний непостійного членства України в Раді Безпеки.

Було підкреслено, що "Єльченко висловився за більш активну роль ООН в умиротворенні російської агресії в Україні".

На прохання прокоментувати реакцію Пан Гі Муна на пропозиції української сторони в диппредставництві зазначили, що "Генсек наголосив на необхідності додаткового вивчення цих питань".

При цьому в українській місії уточнили, що рішення про направлення миротворчої операції приймаються в Раді Безпеки, а відкриття офісу ООН в Україні перебуває у межах повноважень Генерального секретаря.

"Ми розуміємо, що має місце опір в ООН з боку Росії щодо всіх наших ініціатив, ми будемо працювати з нашими партнерами з метою їх реалізації", - підкреслили в Постійному представництві України при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-