Слідчий і прокурор отримали підозру через затримання на Майдані

Слідчий і прокурор отримали підозру через затримання на Майдані

Укрінформ
Слідчому Дніпровського райуправління міліції та прокурору прокуратури Києва повідомлено про підозру за незаконне затримання і притягнення до кримінальної відповідальності учасника мирних акцій протесту під час Революції Гідності.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"За наслідками зібраних доказів здійснено повідомлення про підозру колишньому слідчому Дніпровського райуправління міліції м. Києва, за ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч, 1 ст. 271, ч. 2 ст. 372 КК України, за фактами незаконного затримання і притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи за нібито участь у масових заворушеннях", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що слідчий суддя застосував до  підозрюваного  запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із обов’язком носити електронний засіб контролю.

У відомстві також поінформували про оголошення підозри  колишньому прокурору прокуратури м. Києва за ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 372 КК України, у вчиненні за попередньою змовою із вказаним слідчим незаконного притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи. Стосовно підозрюваного слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-