Єврокомісар закликає допомогти українцям на окупованих територіях

Єврокомісар закликає допомогти українцям на окупованих територіях

Укрінформ
Єврокомісар з питань гуманітарної допомоги та кризового врегулювання Христос Стиліанідіс заявив, що Брюссель однією зі своїх пріоритетних задач вважає надання допомоги населенню на підконтрольних сепаратистам територіях Донбасу.

Таку відповідь європейський комісар дав у відповідь на запит члена Європарламенту від Естонії Урмаса Паета.

"Основною ціллю є підтримка невідкладних рятувальних операцій у районах, які постраждали найбільше, та, передусім, на тих територіях, які не знаходяться під контролем українського уряду, а також по обидва боки від лінії зіткнення", - цитує Стиліанідіса Deutsche Welle.

Депутат Європарламенту, зокрема, звернув увагу на необхідність підтримки жителів Маріуполя у холодну пору року та нагадав, що інфраструктурі міста було завдано серйозної шкоди через бойові дії.

За словами Стиліанідіса, Єврокомісія від початку конфлікту в Україні надала близько 62,85 мільйона євро на гуманітарну допомогу і проведення оперативних відновлювальних робіт. "Лише в 2015 році на гумдопомогу було виділено 30 мільйонів євро", - зазначив єврокомісар. За його словами, близько 55 відсотків загальної суми спрямували на підтримку населення в Донецькій та Луганській областях.

Фото: Genya Savilov / European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-