Успіх в подоланні корупції зрештою оцінить народ – Девід Крамер про візит Байдена

Успіх в подоланні корупції зрештою оцінить народ – Девід Крамер про візит Байдена

Укрінформ
Найголовнішим завданням для влади в Україні є ефективна боротьба з корупцією та досягнення дійсно значимих результатів, здатних задовольнити, передусім, українське суспільство.

Таку думку висловив в ексклюзивному коментарі Укрінформу директор з питань прав людини американського Інституту Маккейна Девід Крамер.

"Я сподіваюся, що ми побачимо серйозну прихильність з боку всього уряду (України – ред.) і президентської адміністрації в боротьбі з корупцією", - зауважив Крамер, коментуючи підсумки візиту в Україну віце-президента США.

У цьому зв'язку він нагадав, що Байден назвав корупцію однією з найбільших, якщо, власне, не найбільшою проблемою, з якою стикається країна. Те, що зроблено в цьому питанні українською владою, є зовсім недостатнім, наголосив експерт, і тональність всім процесам має встановлюватися на вершині влади.

"Українців вже дістала корупція, тож політичні лідери країни мають продемонструвати, що вони це усвідомлюють, і конструктивно відреагувати на цей відчай", - підкреслив Крамер.

На його переконання, йдеться, насамперед, про встановлення відповідальності за події лютого 2014 року, коли відбувся розстріл Майдану. Крім того, потрібно "приборкати завищений і нездоровий вплив олігархів, провести суттєві зміни в офісі Генеральної прокуратури і серед суддів, повернути активи, викрадені та вивезені з України".

Якщо не продемонструвати прогресу на цьому напрямі, невдовзі можна побачити, як рівень розчарування серед українців досягне точки, коли вони вирішать, що знову потрібні серйозні зміни. Втім, зауважив експерт, "будемо сподіватися, що в цьому не буде необхідності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-