Новіков: Москва не буде роздмухувати справу Віри Савченко

Новіков: Москва не буде роздмухувати справу Віри Савченко

Укрінформ
Адвокат Ілля Новіков припускає, що справа, заведена в Грозном проти Віри Савченко, швидше за все, є «надлишковою ініціативою з місць» і поки що не має політичної підкладки.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Поки що ми не знаємо дату допиту, на який викличуть Віру Савченко. Тому просто чекаємо. Але я припускаю, що в цій справі може і не бути політичної підкладки. Просто надмірна ініціатива з місць. А зверху цілком можуть сказати: «Припиніть роздмухувати. І без вас тошно», - сказав Новіков.

Як він пояснив, суддя на процесі Карпюка-Клиха Вахіт Ісмаїлов, на адресу якого Віра Савченко нібито сказала фразу "Не суддя, а чмо", є «літньою людиною з досить безрозсудним характером». Цей суддя дозволяє собі підвищувати голос на всіх: і на присяжних, і на приставів, і на свідків. "Схоже, що цю фразу, через що порушується справа проти Віри Савченко за «образу суду», ніхто, крім нього, не чув", - додав адвокат.

Зараз, якщо судити з того, з якою швидкістю рухається цю справу, Новіков не бачить особливого завзяття у російської влади у її поширенні і не виключає варіанту, що справу просто закриють, оскільки процес Савченко і так йде скандально, з безліччю проколів з боку звинувачення. І зайвий скандал владі тут може тільки нашкодити. А отже, як сподівається адвокат, ніщо не завадить захисту провести допит Віри Савченко на процесі її сестри Надії. А як будуть розвиватися події далі, наразі передбачити важко, вважає Новіков.

Нагадаємо, Ілля Новіков входить в команду захисту на процесі Надії Савченко, так і в команду адвокатів Миколи Карпюка на процесі Карпюка-Клиха, який розглядається судом присяжних у Верховному суді Чечні. Віра Савченко була на другому процесі громадським захисником, поки її не позбавили цього статусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-