Рада відкрилася. Займеться децентралізацією

Рада відкрилася. Займеться децентралізацією

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володиимр Гройсман відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

У сесійній залі зареєструвалися 316 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

На сьогоднішньому засіданні народні депутати планують розглянути у другому читанні законопроект про державну службу та питання децентралізації.

Зокрема, серед питань децентралізації у другому читанні пропонується ухвалити законопроект про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, законопроект про першу реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Серед питань децентралізації та внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансової забезпеченості надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування.

У четвер нардепи можуть ухвалити рішення з обговореного питання - законопроект про муніципальну варту та проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію ЄС візового режиму для України.

У першому читанні сьогодні Верховна Рада може підтримати законопроекти про оцінку впливу на довкілля та внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо громадян, які працюють у зоні відчуження. Також нардепам запропоновано внести зміни до Регламенту ВР щодо оптимізації законодавчого процесу.

Сьогодні у порядку денному Верховної Ради і внесення змін до деяких законів України щодо особливостей держреєстрації органів місцевого самоврядування як юридичних осіб та щодо діяльності військово-цивільних адміністрацій. У другому читанні нардепи сьогодні можуть ухвалити законопроект про наукову, науково-технічну діяльність.

Верховна Рада у четвер розгляне і законопроект про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.

Серед питань порядку денного є і стабілізація Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» у зв'язку з тимчасовою окупацією території України. 

Останнім питанням порядку денного народних депутатів є внесення змін до закону про гуманітарну допомогу щодо недопущення затягування строків проведення санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю гуманітарної допомоги. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-