Американський представник по боротьбі з ІД іде у відставку - ЗМІ

Американський представник по боротьбі з ІД іде у відставку - ЗМІ

Укрінформ
Представник США по боротьбі з «ІД» генерал Джон Аллен йде у відставку. Він припинить виконувати обов’язки за посадою вже цієї осені.

Білий дім вже шукає на заміну Джону Аллену людину, яка стане «обличчям Америки» у кампанії боротьби проти «ІД», повідомляє Bloomberg із посиланням на чотири офіційні джерела на умовах анонімості.

«Аллен залишить державну службу найближчими тижнями, - повідомляє видання, вказуючи, що швидше за все, це буде початок листопада.

У Держдепартаменті США сказали, що не готові офіційно оголосити про відставку Аллена, на даний час він залишається на своїй посаді. Є припущення, що Аллен залишить свою посаду через розбіжності з адміністрацією президента США Барака Обами у питаннях проведення кампанії проти "ІД".

«Він безуспішно намагався переконати адміністрацію у необхідності розгорнути тактичні загони в Іраку, які обирали б цілі для авіаударів. Аллен також кілька разів намагався переконати Білий дім погодитися на турецькі вимоги для створення зони цивільного захисту в Сирії, але безрезультатно», - додає видання.

Читайте також: У Пентагоні повідолмили про знищення одного з лідерів ІДІЛ

Водночас за даними джерел у Білому домі, відставка пов’язана передусім зі станом здоров’я дружини генерала.

У 2003 році генерал Джон Аллен відмовився від призначення головнокомандувача Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі та подав у відставку. Причиною відставки тоді він назвав сімейні обставини, зокрема стан здоров’я дружини та необхідність дбати про неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-