До НАТО вже хочуть майже 20% Донбасу - опитування

До НАТО вже хочуть майже 20% Донбасу - опитування

Укрінформ
Соціологічне дослідження «Фонду демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова свідчить, що на референдумі про вступ України до НАТО «за» приєднання до Альянсу проголосували би 63,9% учасників і 28,5% - проти.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомила директор «Фонду демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна.

«Якби референдум (про вступ до НАТО - ред.) відбувався зараз, то він, звичайно, був би виграний. Проте, це поки що питання, яке ділить Україну», - наголосила вона.

Окрім в цілому кардинальних змін у ставленні населення України до НАТО за останні п'ять років (у червні 2010 р. вступ до НАТО підтримало би 25%, а 68% були б проти) Бекешкіна відзначає істотні зміни, які відбулися саме серед українців на Донбасі до Північноатлантичного альянсу.

«Коли раніше 95% на Донбасі були проти вступу до НАТО, то зараз ця цифра знизилася до приблизно до 60%, а вже є, за різними опитуваннями, 17-20% на Донбасі, які за вступ до Альянсу, і це свідчить про істотні зміни», - зазначила вона.

У соціологічному опитуванні взяли участь 2011 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-