Пашинський тягне двох депутатів у суд

Пашинський тягне двох депутатів у суд

Укрінформ
Голова комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський подав до суду на народних депутатів Сергія Соболєва та Дмитра Добродомова за оприлюднення нібито недостовірних відомостей щодо нібито незаконного продажу державних нафтопродуктів за його участю.

Про це сам Пашинський розповів під час засідання комітету з питань запобігання та протидії корупції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я подав до суду на двох зазначених депутатів. Якщо дійсно підтвердяться факти, вказані панами Соболєвим та Добродомовим, я сам проситиму вас позбавити мене усіх повноважень, бо в умовах війни це дуже серйозно. Втім, якщо це неправда, то ми повинні між собою домовлятися і нести політичну та юридичну відповідальність за так звані опубліковані "факти", - сказав Пашинський.

За його словами, оприлюднена Добродомовим і Соболєвим інформація стосується періоду, коли Пашинський не мав особливих повноважень. "Ці нафтопродукти були передані державному підприємству восени минулого року, коли я вже давно склав свої повноваження в.о. голови Адміністрації Президента, не був головою комітету і жодного впливу не мав", - зазначив Пашинський.

Читайте також: ГПУ: Мельничук зібрав банду з добровольців. Документ

Він уточнив, що йдеться про обвинувачення, висунуті Добродомовим і Соболєвим під час останнього ефіру Шустера.

Сам же Добродомов наголосив, що звернувся до СБУ щодо розслідування можливих зловживань. "Якщо ми всі разом спільно з комітетом, паном Добродомовим та Пашинським розберемося у цій ситуації і винні будуть покарані, я буду вважати, що ми чітко на один крок наблизилися до Європи", - сказав Добродомов.

Він уточнив, що йдеться про оборудку з нафтопродуктами на 176 млн грн, до якої свого часу мав відношення олігарх Януковича Сергій Курченко, і розслідування якої було дивним чином закрите. "В межах повноважень народного депутата ми передали Генпрокуратурі ті матеріали, які в неофіційний спосіб отримали від правоохоронців. Тепер ми вимагаємо від ГПУ довести до логічного завершення кримінальну справу, яка була не без допомоги деяких народних депутатів закрита", - сказав Добродомов.

Він додав, що у кримінальній справі фігурувало державне підприємство «Укртранснафтопродукт» та Сергій Тищенко, колишня дружина якого свого часу працювала з Пашинським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-