Симоненко найнявся кремлівським лобістом у Страсбурзі?

Симоненко найнявся кремлівським лобістом у Страсбурзі?

Укрінформ
Лідер українських комуністів Петро Симоненко перебуває у Страсбурзі для переговорів з представниками лівих європейських політичних партій, що входять до складу груп Об'єднаних європейських лівих (GUE) та соціалістів, щоб переконати їх у голосуванні за повернення повноважень російській делегації в ПАРЄ, якої та була позбавлена через анексію Криму.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомило джерело в ПАРЄ.

"У Страсбурзі перебуває лідер КПУ Петро Симоненко. Я можу підтвердити інформацію, що він провів ряд зустрічей з представниками європейських політичних груп лівого спрямування, щоб ті голосували за повернення Росії права голосу в ПАРЄ", - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, лідер українських комуністів зустрічався як з керівниками політичних груп, так і з окремими парламентаріями.

Інформацію про перебування Петра Симоненка в Страсбурзі також підтверджує у соціальних мережах кілька українських журналістів, які висвітлюють події зимової сесії ПАРЄ. Зокрема, журналіст "Європейської правди" Сергій Сидоренко виклав на своїй сторінці фото політика в аеропорту пересадки у Франкфурті-на-Майні та написав: "Петро Симоненко (спиною) прибув до ненависної буржуінії. Як же йому складно, бідненькому, серед класових ворогів!".

За інформацією джерел Укрінформу у ПАРЄ, проти позбавлення Росії повноважень у ПАРЄ, крім власне російської делегації (яка згідно регламенту отримала право голосувати), її можуть підтримати більшість парламентаріїв Греції, Вірменії, Угорщини та Сербії. На бік Москви під час голосування також можуть схилитися представники в ПАРЄ від Австрії, Азербайджану та можливо Болгарії.

Підтримати українську позицію висловилася переважна кількість депутатів з країн Балтії, Грузії, Данії та Польщі. Їх готові підтримати французькі, німецькі, італійські, іспанські, голландські та словацькі парламентарії. Водночас, вирішальний вплив на ухвалення резолюції матиме не національна належність делегата в ПАРЄ, а консолідована позиція політичних фракцій, які вони представляють.

Читайте також: У ПАРЄ сьогодні оскаржать повноваження росіян - джерело

Нагадаємо: ПАРЄ - це консультативний орган Ради Європи, що об'єднує 47 європейських держав. В Асамблеї сформовано 5 політичних груп: група соціалістів (SOC), Група Європейської народної партії (PPE/DC), група європейських консерваторів (EC), Альянс лібералів і демократів за Європу (ALDE) та група об'єднаних європейських лівих (GUE). Крім того, невелика кількість членів ПАРЄ не належать до жодної політичної групи.

 Асамблея зараз складається з 636 парламентаріїв (318 представників та їх 318 заступників), які обираються національними парламентами з числа своїх депутатів. Кількість представників від кожної країни варіюється від 2 до 18 - залежно від чисельності населення (Велика Британія, Німеччина, Італія, Росія і Франція направляють у ПАРЄ по 18 представників).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-