Християни Херсона відмовились ставити статую Христа замість Леніна

Укрінформ
Представники християнських конфесій Херсона відмовились від ідеї встановити на центральній площі міста - площі Свободи, замість скинутого тут у лютому 2014 року пам'ятника Леніну, статую Ісуса Христа.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив у п'ятницю у виступі на сесії Херсонської міської ради священник УПЦ КП Іоан Замараєв.

"Дуже недавно серед християн були такі розмови, щоб на місце, яке звільнилося на центральній площі, встановити статую Ісуса Христа. Дуже жваво йшли ці розмови. Але ми так і не звернулися (у відповідні інстанції - Ред.). У своєму ж середовищі цю ідею відкинули", - розповів І.Замараєв.

За його словами, для багатьох херсонців-християн встановлення у місті, а тим більше - на його центральній площі, статуї Ісуса Христа було б великою радістю. "Але чи було б це толерантно по відношенню, наприклад, до іудеїв, чи до атеїстів?" - зазначив православний священник.

Після того, як у Херсоні на площі Свободи 22 лютого 2014 року скинули пам'ятник Леніну, на його місці було вирішено встановити пам'ятник Героям Небесної Сотні. Наразі тут на постаменті поки що стоїть великий Державний прапор України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-