Британія дає Росії кілька тижнів на деескалацію в Україні

Укрінформ
Велика Британія вимагає від Росії припинення дестабілізуючих дій і реальних доказів деескалації ситуації в Україні, інакше щодо РФ будуть запроваджені санкції третього рівня.

Про це у середу на прес-конференції у Києві заявив посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо в найближчі кілька тижнів Росія не продемонструє конструктивні дії щодо деескалації конфлікту і припинення дестабілізації ситуації, ми будемо реалізовувати подальші кроки із впровадження санкцій третього рівня", - сказав посол.

За його словами, ситуація не вичерпається сама собою, а завершиться лише тоді, коли стане очевидним розвиток подій в позитивному конструктивному руслі.

Посол зауважив, що Велика Британія як член ЄС дала чітко зрозуміти, що британський уряд готовий до рішучих дій, які призведуть до серйозних витрат і наслідків для Росії у разі подальшої дестабілізації ситуації в Україні.

"На превеликий жаль, ми не бачимо значних зусиль з боку Росії в напрямку деескалації конфлікту за останні кілька днів або тижнів. Ми бачимо надзвичайно високу концентрацію російських військ на кордоні з Україною, але не бачимо реальних підстав для цього. Поточний стан речей лише підтверджує зусилля, спрямовані на дестабілізацію", - додав британський посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-