Тимошенко: Референдум про статус Криму під дулами автоматів є нелегітимним

Укрінформ
Колишній прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що проведення референдуму про статус Криму під дулами автоматів є нелегітимним і його не буде визнано Україною і всім демократичним світом.

Про це вона заявила в інтерв‘ю The Associated Press.

"Всьому світові зрозуміло, що цей референдум є абсолютно нелегітимним. Референдум під дулами автоматів – це не референдум. Це насилля", - цитує Тимошенко прес-служба "Батьківщини".

За її словами, якщо такий референдум буде проведений, то це буде одним з елементів продовження агресії.

"Ні Україна, ні світ ніколи не визнають такий референдум. І більше того, сьогодні в Україні кожен заперечує проти того, щоб гаранти, які виступили в Будапештському меморандумі, домовлялися з Росією про будь-які компроміси, щоб такими компромісами могли бути або Крим, або інші кроки, які Україна мусить зробити для того, щоб агресор пішов. Ми вважаємо, що агресор мусить піти без умов. Ніхто не має права суверенній державі ставити будь-які умови силою зброї", - заявила Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними рішення Верховної Ради Криму щодо проведення референдуму з питання розширення повноважень автономії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-