Мороз відмінив вчорашній з'їзд через побоювання втратити СПУ - ЗМІ

Укрінформ
З'їзд Соціалістичної партії України, який було призначено на 6 липня, відмінили через страх Олександра Мороза втратити партію.

Про це "Взгляду" повідомило джерело, наближене до керівництва СПУ.

Видання пише, що офіційно захід відмінили на вимогу 13 обласних організацій партії - згідно з статутом СПУ третина організацій може вимагати як скликання з'їзду, так і його скасування. Однак, за словами джерела, багато партійних осередків не хочуть, щоб Олександр Мороз повернувся до керівництва партії, якому потрібна підтримка соціалістів для участі в майбутній президентській виборчій кампанії. "Якби Мороз був упевнений у своїх силах, то з'їзд би відбувся, а так його підтримує менше половини партійних організацій", - сказало джерело.

При цьому він не виключив розколу в СПУ. За його інформацією, деякі організації зараз планують провести альтернативний з'їзд, де буде обрано іншого лідера партії.

За даними "Взгяду" на з'їзді Соцпартії 6 липня цю політичну силу міг очолити народний депутат від фракції Партії регіонів Микола Рудьковський. Він ніби вже провів декілька зустрічей з партійцями, на яких пообіцяв забезпечити фінансування СПУ.

Видання нагадує, що 4 липня Петро Устенко зняв із себе повноваження голови СПУ і передав їх Олександру Морозу. Своє рішення він пояснив тим, що "напередодні з'їзду всередині партії в черговий раз почалися кулуарні переговори деяких керівників регіональних партійних організацій з представниками влади щодо фінансування".

Джерело стверджує, що таке рішення Устенко прийняв під тиском Мороза. "Устенко недовго впирався. Він відчуває, що земля йде у нього з-під ніг, адже обіцяних грошей на партійну роботу він так і не приніс, а результат соціалістів на останніх парламентських виборах був просто принизливим", - сказав він.

На посаду керівника СПУ також претендує колишній керівник Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко, але її шанси, на думку джерела, невисокі. "У Олександра Мороза грошей немає. А ось Валентина Семенюк-Самсоненко може заручитися фінансовою підтримкою Віктора Медведчука, з яким співробітничає в його громадській організації "Український вибір". А Микола Рудьковський заручився підтримкою в колах влади", - відзначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-