Сумська облрада прийняла звернення до керівників держави щодо добровольців

Сумська облрада прийняла звернення до керівників держави щодо добровольців

Укрінформ
Депутати Сумської обласної ради під час чергової сесії прийняли звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо визнання добровольців АТО учасниками бойових дій.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

„В Україні третій рік не вщухають бойові дії, гинуть справжні патріоти і віддані сини та доньки України. На захист Вітчизни стали не тільки професійні військові та військовослужбовці, а й добровольці, багато з яких до сьогодні не отримали належного визнання своєї самовідданої боротьби від держави, у тому числі і після загибелі”, - йдеться у зверненні.

Як зазначається у цьому документі, це стосується тих добровольчих формувань, які не були включені до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів.

„Ударна міць українських військових дій, учасники найгарячіших військових баталій з окупантом в Україні залишились фактично поза законом та досі не визнані учасниками АТО. Відтак вони та члени сімей загиблих добровольців АТО не отримують соціальних гарантій, пільг та належної допомоги від держави, а найголовніше - ці герої позбавлені офіційного визнання як захисники України і змушені з цього питання звертатися до суду”, - наголошують депутати облради.

Читайте також: Київрада прирівняла добровольців до учасників АТО

З метою забезпечення гідного вшанування воїнів, що віддають своє життя задля миру мільйонів українців, зміцнення патріотизму та самосвідомості громадян України, депутатський корпус Сумської обласної ради наполягає на внесенні змін до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” у частині визнання учасниками бойових дій осіб, які у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення - без умови, що в подальшому такі добровольчі формування були включені до складу ЗСУ, МВД, Нацгвардії та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів.

Подібне звернення, яке депутати підтримали одноголосно, до керівництва держави приймається вдруге.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-