Луценко пояснив свій демарш на Регламентному комітеті

Луценко пояснив свій демарш на Регламентному комітеті

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що загалом задоволений рішенням Регламентного комітету щодо подань про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Максима Полякова.

Про це генпрокурор сказав на брифінгу після засідання Регламентного комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"І тим рішенням комітету загалом задоволені, бо (воно) відкриває можливість для розгляду всіх трьох подань щодо народного депутата Полякова у залі Верховної Ради... Я дійсно вірю, що зараз при розгляді усіх шістьох подань щодо нардепів увага суспільства сконцентрована саме на питанні, чи може бути відновлена в цій країні законність для всіх. Думаю, що діяльність і НАБУ, і САП, і ГПУ, інших правоохоронних органів зараз має дати людям підстави вірити у майбутнє держави", - сказав Луценко.

Він також прокоментував сьогоднішні словесні перепалки, які були під час розгляду подання на Полякова.

"Емоції, які були і з мого боку, і з боку комітету, напевно пояснюються тим, що це дуже важкий період. Це усвідомлення необхідності хірургічної операції над раніше деформованою політичною системою. Зараз всі разом усвідомлюємо,... що необхідне хірургічне втручання. Іншого шляху для майбутнього країни немає", - додав генпрокурор.

Читайте також: Генпрокурор каже, до Вілкула є питання щодо сплати податків

Як повідомляв Укрінформ, раніше 6 липня Комітет Верховної Ради з питань регламенту і організації діяльності парламенту визнав недостатньо обгрунтованими подання Генеральної прокуратури щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата від "Народного фронту" Максима Полякова. Висновки комітету будуть направлені Голові Верховної Ради Андрію Парубію, разом із самими поданнями та письмовими поясненнями Полякова.

Як повідомлялося, 21 червня генеральний прокурор України вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Полякова, в діях якого вбачаються ознаки хабарництва на суму 7500 дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-