Генпрокурор каже, до Вілкула є питання щодо сплати податків

Генпрокурор каже, до Вілкула є питання щодо сплати податків

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що якщо буде встановлено факт несплати податків нардепом від Опоблоку Олександром Вілкулом, то ГПУ внесе подання щодо нього.

Про це Луценко сказав під час брифінгу після засідання Регламентного комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми перевіряємо декларації багатьох народних депутатів, зокрема і пана народного депутата Вілкула. Була призначена позачергова документальна перевірка його податкової справи. Вона встановила розходження між тим, що було сплачено і що потрібно сплатити", - сказав він.  

Генпрокурор додав, що у найближчі дні зареєструють провадження і за час літніх канікул парламенту підготують всі необхідні матеріали.  

"У найближчі дні, відразу після надходження документів з Дніпровського ДФС ми зареєструємо провадження. І після цього за час літніх канікул Парламенту підготуємо усі необхідні документи. Якщо дійсно буде встановлено несплату податків, народний депутат Вілкул буде так само відповідати як і інші особи з депутатського корпусу", - сказав він.

Читайте також: Луценко припускає повторне подання на Мосійчука

Як раніше повідомила в.о. начальника Головного управління ДФС України у Дніпропетровській області Оксана Томчук народний депутат Олександр Вілкул (Опозиційний блок) не сплатив 19,6 млн грн податків і зборів із отриманих за 2015 рік доходів. 

Томчук зазначила, що, враховуючи те, що вказана фізична особа має статус народного депутата України, матеріали перевірки направлені до Генеральної прокуратури України для вирішення питання про порушення кримінального провадження за фактами ймовірного незаконного збагачення та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-