Парубій озвучив пріоритети українського головування в ПАЧЕС

Парубій озвучив пріоритети українського головування в ПАЧЕС

Укрінформ
Пріоритетом головування в ПАЧЕС для України будуть економічна співпраця в умовах безпекової кризи в регіоні та протидія порушенням з боку Росії міжнародно-правових принципів співробітництва.

Про це заявив у четвіер Голова Верховної Ради Андрій Парубій у ході свого виступу на 49 засіданні Генеральної асамблеї ПАЧЕС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розвиток економічного співробітництва в умовах безпекової кризи в Чорноморському регіоні буде ключовим питанням під час українського головування", - відзначив Парубій.

Також він підкреслив, що головним викликом для організації є порушення Росією міжнародних норм і принципів.

"При цьому потрібно розуміти, що продовження порушень основоположних міжнародно-правових принципів Російською Федерацією буде головним викликом для усіх нас. Визначення шляхів протидії такому розвитку подій має стати одним з пріоритетних питань порядку денного ПАЧЕС на найближчу перспективу", - підкреслив Парубій. 

При цьому він звернув увагу, що агресивна політика Росії проти інших країн-членів Організації Чорноморського економічного співробітництва підриває сутність ОЧЕС.

"Окупація території Грузії, анексія Росією Криму та розгорнута нею агресія на Донбасі унеможливлюють досягнення організацією її статутних цілей, спрямованих на економічний розвиток наших країн", - заявив спікер парламенту.

Читайте також: Парубій прийняв головування в ПАЧЕС

Також Голова ВР запевнив, що Україна робитиме все можливе, щоб використовувати інституціональний потенціал ОЧЕС з метою сприяння розвитку торгівлі, середнього і малого бізнесу, транспорту, охорони навколишнього середовища та інших важливих сфер співробітництва ЧЕС.

Як повідомлялося, Парубій сьогодні прийняв головування в ПАЧЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-