Порошенко і Меркель скоординували позиції щодо реалізації

Порошенко і Меркель скоординували позиції щодо реалізації "Мінська"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель скоординували позиції щодо реалізації Мінських домовленостей у контексті підготовки до саміту G20 у Гамбурзі.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави. 

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та скоординували позицію щодо реалізації Мінських домовленостей у контексті підготовки до саміту "Великої двадцятки" у Гамбурзі і, зокрема, зустрічі лідерів Німеччини і Франції з Президентом Росії", - йдеться у повідомленні.

При цьому Меркель запевнила Порошенка, що під час зустрічі "нічого щодо долі України без України вирішуватися не буде", інформує прес-служба Президента.

Читайте також: У Меркель підтвердили тристоронню зустріч з президентами Франції і РФ

Під час розмови лідери України та Німеччини наголосили на пріоритетності виконання ключових безпекових вимог Мінських домовленостей. Вони також висловили занепокоєння через постійне порушення російськими бойовиками режиму припинення вогню.

Водночас Порошенко наголосив на важливості звільнення українських заручників, які перебувають як в полоні бойовиків, так і на території Росії.

Крім того, під час розмови було висловлено стурбованість через загрози безпеці спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з боку російських бойовиків, а також намагання суттєво обмежити їхню діяльність на Донбасі, зазначає прес-служба Президента.

"Петро Порошенко та Ангела Меркель наголосили на необхідності продовження активних контактів у "нормандському форматі" з метою повернення Росії у логіку виконання Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Меркель також подякувала Президентові України за участь у європейській церемонії прощання з колишнім німецьким канцлером Гельмутом Колем у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-