Джемілєв в Анкарі зустрівся з Ердоганом

Джемілєв в Анкарі зустрівся з Ердоганом

Укрінформ
Лідер кримськотатарського народу і депутат Верховної Ради України Мустафа Джемілєв зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган прийняв лідера кримськотатарського народу і депутата Верховної Ради України Мустафу Абдульджеміля Киримоглу. Зустріч пройшла в Президентському комплексі в Анкарі за закритими дверима і тривала 45 хвилин", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Джемілєв пояснив, чому неможливо повернути Крим військовим шляхом

Як передає прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу, Мустафа Джемілєв розповів про поточну ситуацію в Криму, що склалася з правами людини у зв'язку з переслідуваннями кримських татар та інших громадян України, незгодних з незаконною анексією півострова Російською Федерацією.

"Лідер кримських татар наголосив на необхідності невідкладного звільнення всіх політичних ув'язнених Кремля та скасування заборони на в'їзд до Криму представників Меджлісу кримськотатарського народу", - йдеться в заяві.

Читайте також: Полозов закликав ПАРЄ прийняти резолюцію для негайного звільнення Чийгоза

Крім цього Ердоган запевнив, що влада Туреччини вживає заходів щодо неприпустимості відвідування кримських портів турецькими суднами.

"Президент Турецької Республіки підтвердив готовність підтримати ініціативу Меджлісу кримськотатарського народу з будівництва в Києві центральної мечеті, засвідчити єдність мусульман України", - йдеться у повідомленні.

Фото: Anadolu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-