Геращенко дивує мовчання МКЧХ і ОБСЄ про відсутність доступу до заручників ОРДЛО

Геращенко дивує мовчання МКЧХ і ОБСЄ про відсутність доступу до заручників ОРДЛО

Укрінформ
Ірина Геращенко здивована політикою мовчання представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста та моніторингової місії ОБСЄ на переговорах про відсутність доступу гуманітарних місій до українців-заручників на окупованому Донбасі.

Про це представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу написала у Facebook.

"Чесно кажучи, я не розумію, чому про це публічно говорить тільки Україна, а МКЧХ весь час боїться "не зробити гірше" і мовчить про ці порушення. Куди гірше? Їх жодного разу не допустили до заручників! Так само вже більше ніж дивним виглядає мовчання з цього приводу координаторів від ОБСЄ в мінських групах. Так, вони мають бути над процесом, неупередженими і аполітичними. Але не помічати 2 роки кричущого порушення гуманітарного права, не говорити про це публічно - не думаю, що це допомогає в імплементації мінських угод", - написала Геращенко.

Читайте також: Червоний Хрест зміг передати посилки для заручників у Макіївській колонії

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на семінарі Роуза - Рота, інформуючи колег-парламентаріїв з країн-членів НАТО про безпекову, гуманітарну, екологічну ситуацію на окупованому РФ Донбасі, Геращенко говорила зокрема і про відсутність доступу міжнародних організацій, зокрема Міжнародного Комітету Червоного Хреста, до заручників на окупованому Донбасі.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-