Луценко сподівається, що подання на шістьох нардепів дійдуть до сесійної зали ВР

Луценко сподівається, що подання на шістьох нардепів дійдуть до сесійної зали ВР

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко сподівається на розгляд Верховною Радою у наступний четвер, 13 липня, подань на зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності 6 народних депутатів.

Про це він сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сподіваюся, що наступного четверга, 13 числа, ми розглянемо усі 6 подань", - сказав Луценко.

При цьому він нагадав, що цього тижня комітет має завершити процедуру розгляду подань і надати висновки Голові парламенту.

Разом із тим генпрокурор висловив задоволення тим, що комітет сформулював свій висновок щодо подання на народного депутата Євгена Дейдея таким чином, що парламент зможе безперешкодно розглянути в сесійній залі подання і прийняти рішення.

Читайте також: Регламентний комітет: У поданні ГПУ щодо Довгого недостатня доказова база

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань Регламенту та організації роботи парламенту не підтримав подання ГПУ щодо депутата Олеся Довгого, визнавши, що докази Генпрокуратури є недостатніми. Комітет також не підтримав подання Генпрокуратури щодо депутата Євгена Дейдея з аналогічним формулюванням.

Раніше Луценко підкреслив, що строки притягнення до відповідальності народного депутата  Довгого закінчуються в січні 2018 року. Після завершення цього строку розглядати в суді можливі зловживання Довгого буде неможливо.

Генпрокурор 21 червня вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Довгого.

За даними ГПУ, в результаті незаконних дій Довгого, вчинених у співучасті з іншими службовими особами, з комунальної власності незаконно відведено та вилучено 10 земельних ділянок природо-заповідного фонду - заказника місцевого значення «Острів Жуків» загальною площею 44,25 га.

Київська міська рада у 2007 році прийняла скандальні рішення щодо земель заказника "Острів Жуків". Довгий у той час був секретарем Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-