Регламентний комітет: У поданні ГПУ щодо Довгого недостатня доказова база

Регламентний комітет: У поданні ГПУ щодо Довгого недостатня доказова база

Оновлено
Укрінформ
Регламентний комітет ВР ухвалив висновок, що в поданні ГПУ щодо Довгого недостатньо доказової бази

Регламентний комітет Верховної Ради ухвалив висновок, що в поданні Генпрокуратури щодо народного депутата Олеся Довгого недостатньо доказової бази і воно містить «істотні недоліки».

Про це сказав в.о голови Регламентного комітету Павло Пинзеник, оголошуючи рішення комітету після розгляду подання ГПУ про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Довгого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Комітет вважає, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Довгого Олеся Станіславовича... містить істотні недоліки в частині обгрунтування зловживання народним депутатом Довгим владними повноваженнями на посаді секретаря Київської міської ради, а також в частині умислу щодо зловживання владними повноваженнями в інтересах третіх осіб», - сказав Пинзеник.

Він додав, що Комітет також ухвалив рішення направити Голові Верховної Ради зазначений висновок, подання ГПУ та пояснення Олеся Довгого.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко 21 червня вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Довгого.

Читайте також: Луценко: Справу Довгого можуть перекваліфікувати на іншу статтю

За даними ГПУ, в результаті незаконних дій Довгого, вчинених у співучасті з іншими службовими особами, з комунальної власності незаконно відведено та вилучено 10 земельних ділянок природо-заповідного фонду - заказника місцевого значення «Острів Жуків» загальною площею 44,25 га.

Київська міська рада у 2007 році ухвалила скандальні рішення щодо земель заказника «Острів Жуків». Довгий у той час був секретарем Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-