Україна може створити з НАТО платформу для вивчення гібридної війни

Україна може створити з НАТО платформу для вивчення гібридної війни

Укрінформ
Директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін пропонує НАТО створити спільну платформу для детального вивчення досвіду гібридної війни в Україні.

Про це він заявив, виступаючи на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Новим цікавим напрямом співпраці з НАТО, на мій погляд, є створення спільної платформи з вивчення досвіду гібридної війни в Україні. Минулого року спільно з НАТО вперше було проведено тематичне дослідження стосовно протидії гібридній війні, доповідь за підсумками якого було презентовано на Варшавському саміті (НАТО - ред.). Саме цей досвід України має стати предметом детального спільного вивчення фахівців України та НАТО", - сказав Горбулін.

Читайте також: Росія порушила територіальну цілісність України у найвідвертіший спосіб - НАТО

Він додав, що практичний досвід українських фахівців, які брали безпосередню участь у реагуванні на новітні загрози, дасть змогу отримати ефективні рекомендації для практичного застосування.

На думку Горбуліна, можливими форматами для такої співпраці з Альянсом можуть бути міжгалузеві дослідницькі проекти, семінари для опрацювання досвіду України в окремих сферах гібридної війни, тренінги як інструменти практичного вивчення досвіду нашої країни, а також конференції для широкого обговорення та підвищення усвідомлення нових викликів і загроз для національної та міжнародної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-