Росія порушила територіальну цілісність України у найвідвертіший спосіб - НАТО

Росія порушила територіальну цілісність України у найвідвертіший спосіб - НАТО

Укрінформ
Росія, що як країна-підписант Будапештського меморандуму взяла на себе зобов’язання захищати Україну, натомість порушила її територіальну цілісність у найвідвертіший спосіб.

На цьому наголосив помічник генерального секретаря НАТО з питань нових викликів безпеки Сорін Дукару, виступаючи на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Росія, сусідня держава, яка колись пообіцяла захищати територіальну цілісність України, порушила цю територіальну цілісність у найвідвертіший спосіб, незаконно анексувавши Крим та підтримуючи відкрите і приховане застосування сили на Сході України”, - сказав Дукару.

Помічник генсека НАТО наголосив, що Україна стала “жертвою не лише класичної форми військової агресії, а й сучасної гібридної загрози”.

“Дійсно, жодна країна у світі, можливо, не постраждала так від майже повсякденних кібернападів на електричні мережі, громадський транспорт, аеропорти, банківські та фінансові системи”, - заявив він.

На переконання представника НАТО, у результаті наразі перед Україною стоять найбільші виклики з часів здобуття незалежності.

Читайте також: Парубій: В України і НАТО однакові цінності, цілі і завдання

"Чи подолає Україна ці виклики? Я вірю в те, що вона зможе це зробити. Тому що народ має силу, характер і волю до цього. І вона не самотня у цьому. Разом з іншими представниками міжнародного співробітництва НАТО на її боці”, - заявив Дукару.

Він додав, що Україна і НАТО ще не були такими близькими “і в політичному, і у військовому, практичному плані співробітництва”.

"Політично Північноатлантична рада неодноразово наголошувала, що так званий “референдум” у березні 2014  року в АР Крим був і незаконним, і нелегітимним. В той же час НАТО підтримує мирне врегулювання конфлікту на Сході України, поважаючи при цьому повністю суверенітет та територіальну цілісність України. У практичному сенсі ми використовуємо рамки комісії Україна-НАТО, щоб здійснювати необхідні заходи на допомогу цій країні. Ми підтримуємо комплексні реформи сектору оборону і безпеки України. Практична допомога НАТО також здійснюється через декілька трастових фондів”, - зазначив помічник генсека Альянсу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-