Парубій вважає, що Україна є важливою для НАТО

Парубій вважає, що Україна є важливою для НАТО

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що Україна є важливим і надійним партнером для НАТО.

Про це він сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Моє глибоке переконання: Україна має робити все можливе, щоб якнайшвидше стати членом НАТО. Чи потрібне це НАТО - очевидно, на сьогодні Україна є дуже важливим і надійним партнером для НАТО, тому що найбільша загроза світовій безпеці, яка є сьогодні, знаходиться як на Близькому Сході, так і в Чорноморському регіоні, де ми маємо дуже подібні проблеми як з Грузією, як в Молдові і звичайно в Україні, яка сьогодні веде боротьбу», - сказав Парубій.

Він додав, що НАТО як структура, яка покликана забезпечити колективну безпеку, розуміє, що російська агресія, якщо її не зупинити, буде тільки поширюватись на інші країни світу.

«Сьогодні це усвідомлюють у багатьох країнах, які відчувають на собі російську агресію не тільки в мілітарному плані, а в плані інформаційної агресії, енергетичної, кібератак. Тому досвід України, яка протистоїть Росії, є потрібним для всіх інших членів НАТО», - сказав Парубій.

Читайте також: Парубій не виключає "надзвичайно швидкого" рішення про членство України в НАТО

Він зауважив, що українська армія за логістикою і можливостями може надавати дієву підтримку «в тому числі нашим сусідам з країн Балтії та іншим, які межують з РФ».

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня Верховна Рада ухвалила проект закону № 6470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)". Ця законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України" для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що союзники готові розглянути заявку України на вступ до Альянсу, якщо і коли така надійде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-