Манафорт отримав $17 мільйонів від Партії регіонів - ЗМІ

Манафорт отримав $17 мільйонів від Партії регіонів - ЗМІ

Укрінформ
Екс-голова передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт протягом 2012-2013 років отримав 17 млн доларів від Партії регіонів. 

Про це стало відомо з документів, які американець подав у мін'юст США в рамках закону про реєстрацію іноземних агентів, повідомляє BBC Україна

"Із заповненої форми, яку подав в мін'юст Манафорт, випливає, що в 2012-2013 роках його фірма писала передвиборчу програму для Партії регіонів, реалізовувала стратегію виборчої кампанії, розробляла партійну платформу і проводила міжнародне спостереження за виборами", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, угоду фірма укладала з виконувачем обов'язків голови Партії регіонів Володимиром Рибаком.

В анкеті, поданій в мін'юст, метою роботи фірми Манафорта на Партію регіонів названо "децентралізація влади з передачею максимальних повноважень регіонам, будівництво політичної партії західного зразка і перетворення України на найбільш привабливу для інвестицій державу в регіоні".

Як повідомляється, компанія отримала від партії 17 млн доларів. На консультантів, роботу опитувальних агентств та інші послуги фірма Манафорта витратила понад 4 млн доларів, в тому числі на подорожі - 2,1 млн доларів.

Документи, передані компанією до мін'юсту США, опублікувала газета Washington Post. Про них також написали агентство Bloomberg і газета New York Times.

Як зазначає видання, консалтинговій фірмі екс-очільника передвиборчого штабу Трампа довелося зареєструватися іноземним агентом через роботу на українську партію. Відповідно до Акту про реєстрацію іноземних агентів (FARA), громадяни та юридичні особи США зобов'язані реєструватися іноземними агентами, якщо працюють в інтересах зарубіжних урядів. Відмова від реєстрації може переслідуватися в кримінальному порядку.

Манафорту довелося подати у відставку з посади голови передвиборчого штабу Трампа в серпні 2016 року на фоні скандалу, що спалахнув після публікації в New York Times, після того як газета написала про подробиці його діяльності в Україні. 

 Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-