Клімкін анонсував телефонну конференцію у «нормандському форматі»

Клімкін анонсував телефонну конференцію у «нормандському форматі»

Укрінформ
Україна має намір організувати телефонну конференцію країн-членів «нормандського формату» з урегулювання ситуації на Донбасі. 

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у вівторок у Римі, де він перебуває з дводенним робочим візитом, повідомляє "Радіо Свобода"

На прес-конференції у зовнішньополітичному відомстві Італії Клімкін поінформував, що телефонна конференція між чільними представниками України, Росії, Німеччини та Франції має відбутися найближчим часом: «Йдеться про лічені дні».

За словами глави МЗС України, на телефонну дискусію Київ «виносить чітке питання: Росія надалі не повинна мати можливості порушувати Мінські угоди».

Як заявив міністр, Москва має припинити обстріли, вивести нерегулярні війська, дозволити контроль з боку ОБСЄ на всій території Донбасу, включно з українсько-російським кордоном, звільнити полонених та сприяти проведенню вільних виборів.

У свою чергу міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано запевнив українського колегу, що Італія не шкодуватиме зусиль для відновлення економічного розвитку України в контексті дії Угоди асоціації з ЄС, економічну частину якої підписали три роки тому.

«Ми не будемо шкодувати зусиль, щоб заспокоїти італійських інвесторів стосовно того, що Україна перебуває в пошуку стабільності. Наші економічні оператори прагнуть безпеки, і ми працюємо разом, щоб допомогти гарантувати цю безпеку», – заявив Альфано.

Він додав, що наступного року внесок Італії у плані безпеки посилиться, адже ця країна перебирає головування в ОБСЄ. Альфано вкотре підтвердив офіційну позицію Рима, що «Італія не визнає анексії Криму Росією у жодній формі».

Міністр закордонних справ Італії назвав переговори з українським колегою корисними і конкретними та висловив задоволення рівнем розвитку двосторонніх відносин.

У рамках дводенного візиту до Рима Павло Клімкін виступив також на слуханнях у комітеті закордонних справ в італійському парламенті, де йшлося про двосторонню співпрацю та розвиток ситуації на сході України у контексті дотримання Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-