Геращенко: Важливо, аби ОБСЄ фіксували, хто блокує виконання Мінських угод

Геращенко: Важливо, аби ОБСЄ фіксували, хто блокує виконання Мінських угод

Укрінформ
Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко сподівається, що активізація "нормандського формату", про що говорили в Парижі Президенти України та Франції, сприятиме звільненню українських заручників.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Я дуже сподіваюся, що активізація "нормандського формату" і чітка позиція наших німецьких і французьких партнерів, також США (з якими ми координуємо наші миротворчі зусилля) сприятимуть звільненню заручників. Я знаю, скільки зусиль, аби всіх витягти, докладає Президент, Міністерство закордонних справ, українські учасники Мінської групи, СБУ. І якщо наші партнери також займуть більш жорстку позицію в цьому питанні - буде успіх", - зазначила Геращенко.

Вона назвала "дуже важливими" сигнали після зустрічі Петра Порошенка та Еммануеля Макрона: активізація "нормандського формату", залучення ОБСЄ до переговорів (оскільки "ця організація координує роботу Мінських груп, тому логічно, в тому числі з точки зору отримання більш широкої інформації щодо роботи, вірніше, "пробуксовки" Мінських груп. Важливо, аби  ОБСЄ фіксували, хто блокує виконання Мінських угод, на мою думку"), пріоритетність безпекового і гуманітарного блоку.

Геращенко підкреслила, що під час зустрічі Порошенко підкреслив принциповість негайного звільнення заручників, нагадав про незаконного заарештованого в РФ українського журналіста Романа Сущенка, інших бранців Кремля, в тому числі кримських татар. "Особливо зупинився на позиції негайного звільнення заручників з окупованих територій, кількість яких зростає", - зазначила політик.

Як повідомляв Укрінформ, Еммануель Макрон після переговорів з Петром Порошенком вкотре наголосив на необхідності активізувати "нормандський формат" спільно з ОБСЄ, включаючи розвиток Мінського процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-