Турчинов обговорив із секретарем міноборони Британії санкції проти РФ

Турчинов обговорив із секретарем міноборони Британії санкції проти РФ

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов обговорив з постійним секретарем Міністерства оборони Великої Британії Стівеном Лавгроувом ситуацію, що склалася внаслідок російської агресії в Україні та на Близькому Сході.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

«Дії Росії свідчать, що вона хоче змінити архітектуру світу, яка склалась після Другої світової війни», - сказав Турчинов, додавши, що РФ веде проти України гібридну війну, «не тільки на полі бою, а й в енергетичній, інформаційній, економічній та інших сферах».

У свою чергу секретар Міністерства оборони Великої Британії додав, що його країна стурбована збільшенням мілітаризації Росії та «як розгортається ініційована РФ гібридна війна».

Крім того, як зазначили в прес-службі РНБО, сторони констатували необхідність не лише продовження санкцій проти Росії, а й їх посилення.

«Санкції - єдина можливість зупинити Росію на шляху росту мілітаризації та продовження їх військової агресії», - наголосив Турчинов.

Також співрозмовники обговорили можливості інтенсифікації співпраці між країнами в оборонному та безпековому секторах.

Секретар Міноборони Великої Британії зауважив, що його країна поважає територіальний суверенітет та незалежність України.

«Ми визнаємо, що анексія Криму - незаконний акт», - підкреслив він і пообіцяв, що співпраця з Україною продовжуватиметься та поглиблюватиметься.

«Україна - один із наших найбільш важливих стратегічних партнерів, ми готові стояти поруч з вашою країною, допомагаючи і співпрацюючи з вами на всіх рівнях», - додав Стівен Лавгроув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-