Пинзеник вважає, що Рада не зволікатиме з поданням ГПУ на п'ятьох нардепів

Пинзеник вважає, що Рада не зволікатиме з поданням ГПУ на п'ятьох нардепів

Укрінформ
Подання генпрокурора щодо Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова можуть бути винесені у сесійну залу ще на поточній сесії.

Про це розповів журналістам перший заступник голови регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що якраз на цій сесії комітет успішно і розгляне ці питання. Що стосується залу, це вже питання до Погоджувальної ради депутатських груп і фракцій. Я думаю, що таймінг міг би дозволити розглянути і на цій сесії", - сказав Пинзеник.

Він підкреслив, що комітет буде розглядати подання "по мірі надходження, порядок розгляду буде затверджений самим комітетом після того, як ми ознайомимося, принаймні, з поданнями, я вже не буду ставити під сумнів їх існування, я все-таки, довіряю посадовим особам, хай, навіть, вони висловлюють якійсь позиції в медіа, а не в офіційний спосіб".

За словами Пинзеника, щодо кожного окремого подання комітет має вкластися в 20-денний термін,  визначений для Регламентом.

"Як мінімум, 5 днів дається фігурантам цих подань для того, щоб надати відповідні пояснення. Я не знаю, коли Голова Верховної Ради спрямує до них листа щодо надання таких пояснень і відлік часу почнеться з того часу, коли вони того листа одержать", - пояснив він.

 Отже, наголосив Пинзеник, наступний тиждень піде на одержання відповідних пояснень, збір матеріалів. "А тоді ми сплануємо нашу роботу і в межах 20- денного строку, я думаю, як завжди, успішно свою роботу виконаємо", - резюмував він.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради 21 червня подання на зняття недоторканності стосовно 5 народних депутатів - Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Андрія Лозового, Борислава Розенблата та Максима Полякова.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій спрямував ці подання до Регламентного комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-