Посол Франції каже, що адміністрація Макрона продовжить підтримку України

Посол Франції каже, що адміністрація Макрона продовжить підтримку України

Укрінформ
Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон прогнозує, що адміністрація новообраного президента Емануеля Макрона продовжуватиме політику підтримки України.

Про це вона заявила на відкритті виставки-дослідження, присвяченої історії французьких інвестицій в економіку України "Іноземні інвестиції в Україні: Франція 1870-1918", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що політика Франції щодо підтримки України буде продовжуватися", - сказала Дюмон.

Посол Франції відмовилася назвати конкретну дату очікуваної зустрічі президентів України і Франції, але стосовно порядку денного зазначила, що йтиметься про двосторонні відносини, майбутнє України, зв'язки з Європою і ситуацію на Донбасі.

У відповідь на запитання, чи буде порушуватися питання майбутнього "нормандського формату", Дюмон зазначила, що Франція є його частиною і вже досить давно працює, щоб знайти вихід з даної ситуації.

"Природно, що це буде в центрі розмови", - сказала посол.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко у вітанні президента Емануеля Макрона з перемогою його політичної сили "Вперед, республіка!" на парламентських виборах у Франції написав, що "радий невдовзі продовжити наш діалог".

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що президенти України і Франції перебувають у тісному контакті, а їхня зустріч може відбутися найближчим часом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-