Клімкін про асоціацію Україна-ЕС: цей шлях приведе нас до набуття чотирьох свобод

Клімкін про асоціацію Україна-ЕС: цей шлях приведе нас до набуття чотирьох свобод

Укрінформ
Глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що сенс Угоди про асоціацію з ЄС - передусім у запровадженні євростандартів в Україні. А згодом це стане запорукою членства в ЄС.

Про це Клімкін заявив на прес-конференції в Одеській облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Багато хто вважає, що головною метою підписання Угоди України про асоціацію з ЄС є зміцнення торговельних відносин. Звичайно, угода цьому сприяє: у нас за перший квартал поточного року збільшення обсягів товарообігу з країнами Європейського Союзу досягло 28 відсотків. Але це мають відчути українці. Для мене як головного переговірника з ЄС сенс угоди в тому, що європейські правила будуть застосовані в Україні", - зазначив Клімкін.

Причому, додав міністр, "йдеться не про якісь абстрактні поняття, а такі, для прикладу, як безпека дорожнього руху. Чи такі у нас правила, як у країнах ЄС? Вважаю, що ні. Або чи така ж у нас якість продуктів, як на території ЄС? Думаю, що пізніше, коли буде налагоджено контроль, згідно з європейськими правилами, теж будемо мати зиск. Згодом перейдемо до запровадження європейських стандартів в усіх сферах".

"Це важливо як для нас, так і для громадян країн-членів ЄС, бо Україна стане їм зрозумілою. А нас цей шлях спершу приведе до набуття чотирьох свобод, а згодом, на моє особисте переконання, до членства в Європейському Союзі", - резюмував очільник МЗС України.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс та України Павло Клімкін прибули 14 червня до Одеси, де провели зустріч з головою облдержадміністрації Максимом Степановим. Лінкявічюс відкрив "Литовський ярмарок" у Міському саду Одеси, після чого вирушив на зустріч зі студентами національного університету ім. Мечникова, щоб почути їх думки після введення безвізового режиму з країнами Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-