Гройсман у Загребі назвав дві речі, яких хотів би побажати Росії

Гройсман у Загребі назвав дві речі, яких хотів би побажати Росії

Укрінформ
Україна спільно з європейськими партнерами та країнами цивілізованого світу і надалі відстоюватиме демократичні цінності, боротиметься за відновлення своєї територіальної цілісності та повернення поваги до міжнародного права, протидіючи російській агресії.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав журналістам за підсумками зустрічі із Прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, повідомляє Урядовий портал.

"Агресія Російської Федерації простирається поза межами України, і це є серйозний виклик для усього цивілізованого світу, і я дякую Хорватії за принципову позицію у цьому питанні. Спільно з Європейським Союзом, усім цивілізованим світом Україна буде боротися за демократію, відновлення своєї територіальної цілісності і повернення поваги у світі до міжнародного права", - наголосив Гройсман.

Він підкреслив, що Україна зазнала не лише військової, а й економічної, енергетичної та інформаційної агресій та кібератак. Зокрема, всі ті, хто сьогодні виступає із засудженням позиції Росії та відстоюванням міжнародного права, зазнають критики з боку російських засобів масової інформації, що є ще одним проявом гібридної війни, переконаний глава уряду.

"Вчора був День Росії. Я би побажав Росії двох речей: звільнити Україну від своїх військ і бойовиків  і стати по-справжньому демократичною державою. Я розумію, що ці питання сьогодні для Росії не є пріоритетними. Та Україна - абсолютно мирна країна, і ми готові і далі захищати мир і свободу і у солідарності з усім світом відстоювати ці цінності", - підкреслив він.

Окремо Прем’єр-міністр подякував усьому хорватському народу та керівництву цієї країни, зокрема Прем’єр-міністру Андрею Пленковичу особисто, за принципову позицію і системну підтримку України у непростий історичний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-