Слідком РФ завів справу на нардепа Парасюка

Слідком РФ завів справу на нардепа Парасюка

Укрінформ
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу відносно народного депутата Верховної Ради України Володимира Парасюка, якого звинувачують в причетності до нападу на російське генконсульство у Львові в 2016 році і нарузі над російським прапором.

Про це повідомляється на сайті Слідкому РФ.

«У Головному слідчому управлінні СК Росії триває розслідування кримінальної справи за фактом нападу в 2016 році на Генеральне консульство Російської Федерації (ст. 360 КК РФ) в місті Львові і наруга над прапором Росії (ст. 329 КК РФ). Одним з фігурантів цієї кримінальної справи є діючий депутат Верховної Ради України Володимир Парасюк», - йдеться в повідомленні.

У СК РФ стверджують, що в ході розслідування кримінальної справи окрім причетності до вищезгаданих злочинів «слідством отримані достатні докази, що свідчать про те, що Парасюк 9 березня 2016 року також схиляв людей, що зібралися біля Генерального консульства, до здійснення нападу на російське диппредставництво».

«У зв'язку з цим відносно Парасюка порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (залучення осіб до здійснення нападу на установи, які користуються міжнародним захистом)», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 9 березня 2016 року народний депутат Парасюк зірвав прапор з будівлі генконсульства РФ у Львові. Після цього активісти, що зібралися на акцію на підтримку льотчика і депутата Надії Савченко, підняли і спалили російський прапор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-