Гройсман вважає, що досвід Хорватії допоможе Україні на шляху до НАТО і ЄС

Гройсман вважає, що досвід Хорватії допоможе Україні на шляху до НАТО і ЄС

Укрінформ
Україна вивчатиме досвід Хорватії в набутті членства у НАТО та Євросоюзі, оскільки умови для Загреба були більш суворі, ніж для інших країн Східної Європи.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю хорватському виданню «Jutarnji list», повідомляє Урядовий портал.

«При вступі в ЄС Хорватії довелося виконати набагато більш суворі критерії й вимоги Брюсселя, ніж її попередникам, - сказав глава уряду. - Не думаю, що Євросоюз буде більш поблажливим до України, радше навпаки. Тож у цьому плані саме Хорватія може допомогти нам більше, ніж будь-хто інший».

Прем’єр додав, що Україна і сама наполегливо працює над виконанням європейських домашніх завдань: проводить реформи в усіх сферах життя, адаптує законодавство до стандартів ЄС, розгортає реальну боротьбу з корупцією.

«У травні успішно завершився процес ратифікації Угоди про асоціацію ЄС – Україна, а 11 червня почав діяти безвізовий режим ЄС для наших громадян. На цьому шляху Хорватія нам послідовно допомагала. І я хочу подякувати народу вашої країни і особисто Прем’єр-міністру Андрею Пленковичу за це», - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-