СБУ завершила слідство у справі про замах на Геращенка. Допитали Савченко

СБУ завершила слідство у справі про замах на Геращенка. Допитали Савченко

Документ
Укрінформ
Народний депутат Антон Геращенко заявляє, що у справі про замах на його життя була допитана народний депутат Надія Савченко.

Про це він написав у Facebook.

"Вчора слідчі СБУ завершили розслідування у справі про спробу замаху на мене, яка з волі Провидіння була зірвана в січні цього року. Двоє раніше судимих громадян України, завербованих російськими спецслужбами для організації цього теракту, підуть в суд вже зараз", - заявляє Геращенко.

За словами нардепа, звинувачення проситиме для них довічне ув'язнення: "Зібраних доказів більш ніж достатньо для обвинувального вироку суду. Серед інших, у справі була допитана і Надія Савченко".

"Громадянин України Андрій Т., а також співробітник російських спецслужб, ім'я якого поки що є таємницею слідства, які курирували підготовку замаху на мене з території держави-агресора, будуть оголошені в міжнародний розшук за звинуваченням в організації вбивства і тому залишок життя проведуть безвиїзно в РФ", - повідомив Геращенко.

"Упевнений, що замаху на мене, Адама Осмаєва, Аміну Окуєву, вбивства Павла Шеремета, Івана Мамчура, Дениса Вороненкова, Олександра Хараберюша - все це ланки одного ланцюга і результат дій розвідувально- диверсійного центру спецслужб РФ", - додав нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, у січні глава СБУ Василь Грицак заявив про розкриття спроби замаху на одного з депутатів Верховної Ради України. Пізніше стало відомо, що цей депутат - Антон Геращенко. Вчинити замах мали двоє громадян України, які раніше перебували в ув'язненні на окупованій території Криму і були достроково звільнені.

За даними слідства, їх дії координував колишній громадянин України Андрій Тихонов, який нині проживає в Бєлгороді (РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-