Порошенко розказав Курцу про російську тактику залякування місії ОБСЄ на Донбасі

Порошенко розказав Курцу про російську тактику залякування місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з діючим головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Австрії Себастіаном Курцом привернув увагу до триваючого брутального порушення Кремлем Мінських домовленостей, свідченням чого є чергове загострення безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Глава держави привернув увагу до триваючого брутального порушення Кремлем Мінських домовленостей, свідченням чого є чергове загострення безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі. Було відзначено, що все частіше ціллю для обстрілів із застосуванням забороненого озброєння стають цивільні об’єкти", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особлива увага була приділена зростанню випадків залякування спостерігачів ОБСЄ з боку проросійських бойовиків. Президент наголосив, що головною метою російської тактики залякування спостерігачів ОБСЄ є максимальне обмеження доступу Місії до окупованої території аж до повного витіснення СММ ОБСЄ з регіону.

Порошенко підкреслив необхідність посилення технічних можливостей Місії, що дозволить підвищити безпеку персоналу ОБСЄ, зокрема, через розширення можливостей для проведення віддаленого моніторингу.

Глава держави закликав Австрійське головування активізувати консультації у Відні щодо розміщення озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Він відзначив, що Кремль продовжує здійснювати кроки, які спрямовані на інтеграцію захоплених підприємств Донбасу до російської економіки, що не лише перешкоджає імплементації Мінських домовленостей, але й підтверджує, що російська сторона заздалегідь готувала експропріацію українських підприємств на окупованих територіях.

Президент закликав діючого голову ОБСЄ реагувати всіма можливими засобами на порушення Москвою прав українських громадян на окупованих територіях. Зокрема, він привернув увагу до подальшого блокування звільнення заручників на Донбасі, навіть попри завершення українською стороною так званої процедури верифікації.

Окремо було обговорено питання деокупації Кримського півострова. Порошенко привітав рішення Комітету постійних представників ЄС продовжити дію «кримського пакету» санкцій на рік та висловив очікування, що воно буде підтримане на рівні міністрів закордонних справ ЄС 19 червня.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-