Вирок Шаріній є черговим свідченням антиукраїнської параної Кремля - МЗС

Вирок Шаріній є черговим свідченням антиукраїнської параної Кремля - МЗС

Укрінформ
Засудження керівника Бібліотеки української літератури у Москві до чотирьох років позбавлення волі (умовно) Наталії Шаріної є черговим свідченням антиукраїнської параної російського режиму.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"Завершення в Росії судового фарсу над директором російського державного закладу Бібліотека української літератури в Москві Наталією Шаріною та засудження її до чотирьох років позбавлення волі (умовно) є черговим свідченням антиукраїнської параної російського режиму, жертвами якого стають сьогодні і українські, і російські громадяни", - йдеться у документі.

У МЗС зазначили, що російська влада протягом багатьох років демонструє весь арсенал боротьби з усім, що пов’язано з Україною, з її мовою та культурою. Єдиний в Росії державний заклад української культури - Бібліотека української літератури в Москві - функціонувала в умовах обшуків приміщень, вилучень книжок і обладнання, шантажу і залякувань колективу з боку російських правоохоронних органів, арештів і дискредитації керівництва, констатували у зовнішньополітичному відомстві.

"Висловлюємо слова щирої поваги та вдячності Наталії Шаріній та колективу бібліотеки, які у надзвичайно складних умовах своєю відданістю справі та високим професіоналізмом забезпечували гідну роботу закладу", - резюмували у МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, судовий процес над Шаріною розпочався у листопаді минулого року, їй інкримінували розпалювання національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності і розтрату.

Правозахисний центр "Меморіал" ще у листопаді 2015 року заявив, що вважає Шаріну політв'язнем.

Держобвинувачення попросило призначити Шаріній у справі про екстремізм та розтрату коштів встановлення покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно. У результаті Міщанський суд Москви призначив Шаріній покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі умовно. Позов нібито потерпілої сторони - Бібліотеки української літератури - можливо, буде розглянутий окремо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-