Сьогодні стартує проект

Сьогодні стартує проект "Антикорупційна ініціатива ЄС"

Укрінформ
У приміщенні Клубу Кабінету міністрів України сьогодні відбудеться запуск проекту "Антикорупційна ініціатива ЄС", а також прес-брифінг віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе та єврокомісара Йоганнеса Гана.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"У четвер, 1 червня, о 15:10 – 16:10 в приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України  відбудеться запуск проекту «Антикорупційна ініціатива ЄС» і прес-брифінг віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе та комісара ЄС із питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнеса Гана", - йдеться у повідомленні.

Довідково. Мета антикорупційної ініціативи ЄС – посилити спроможність новостворених антикорупційних інституцій і зміцнити зовнішній контроль за процесом реформ з боку Верховної Ради, громадянського суспільства та медіа. Ця ініціатива складається з трьох елементів:

1. Вона посилить спроможності новостворених антикорупційних інституцій щодо ведення розслідувань, здійснення кримінальних переслідувань та покарань випадків корупції. Це стосується Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції та Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Окрім того, від цієї ініціативи також отримають користь нові антикорупційні суди (щойно їх буде створено), а також Державна служба фінансового моніторингу. У рамках програми будуть доступні різні види підтримки, адаптовані до потреб бенефіціарів. Вона стосуватиметься не лише експертного потенціалу та підготовки, але й вагомої ІТ-підтримки.

2. Також ця ініціатива зміцнить спроможність Комітету Верховної Ради з питань запобігання й протидії корупції ретельно досліджувати законодавство у сфері боротьби проти корупції та стежити за впровадженням реформи. Аби допомогти українському парламенту із цими завданнями, буде створено Консультаційну раду міжнародних експертів.

3. Окрім того, вона сприятиме залученню громадянського суспільства та медіа до антикорупційної діяльності, особливо в регіонах. Ініціатива допомагатиме місцевій владі, що підтримує справжні зміни, та готова до співпраці з організаціями громадянського суспільства, запроваджувати цілий комплекс антикорупційних заходів у муніципалітетах. Процес визначення цих муніципалітетів відбуватиметься протягом початкових місяців. Громадянське суспільство отримуватиме підтримку за допомогою грантів.

Ініціатива триватиме три роки. Внесок Єврокомісії на її функціонування складає 15 млн євро, Міністерства закордонних справ Данії – 1,34 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган під час свого візиту до України 1-2 червня ознайомиться із прогресом у боротьбі з корупцією, проведенням реформи децентралізації та обговорить допомогу територіям на сході держави.

Єврокомісар відвідає Київ, Дніпро та Маріуполь.

Він також зустрінеться з керівниками українських антикорупційних органів та представниками неурядових організацій.

Із єврокомісаром також проведуть зустрічі Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-